maanantai 9. huhtikuuta 2012

Nettikirppikset

Ylen sivuilta löytyi myös uutinen Facebook-kirppareista, kirpputori hyppäsi nettiin. Itsekin olen liittynyt muutamalle kirpparille. Tietyllä tavalla ne ovat käteviä. Voi olla naisten tavarakirppis, koiratavarakirppis, työkalukirppis, tai goottivaatteiden kirppis. Löytyy joko tietynlaista tavaraa tai ihan mitä vaan. Voi olla rajatulta alueelta tai sitten koko Suomi. Ilmoittaminen on ilmaista, vaatii vain kuvan ottamisen ja ilmoituksen tekemisen vaivan.

Mutta. Tavaraa ei pääse hypistelemään ennen ostoa. Siinä voi olla yllättäviä vikoja, joita ostaja ei ole huomannut, tai halunnut ilmoittaa. Hinnan lisäksi tulee usein myös postikulut, ja edullisemman tuotteen kohdalla ne voikin tuplata tuotteen hinnan. Toki tuokin on sovittavissa myyjän kanssa :) Eikä pidä unohtaa myöskään huijareita. Nettikirpparit antavat hirveän houkutuksen "helpon rahan" tekemiselle. Myydään siis tavaraa, jota ei ole, tai ei ainakaan rahojen saamisen jälkeen postiteta.

Näissä on siis aina puolensa ja puolensa. Mielestäni nettikirppikset toimivat oikein hyvänä kumppanina tavallisille kirpputoreille. Kumpikin täydentää toistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti