lauantai 5. huhtikuuta 2014

Telliskivi kirbuturg

Pitkästä aikaa kävin perinteisellä kirpparilla, jossa jutellaan ja tingataan myyjien kanssa. Tallinnasta Koplin kaupunginosasta löytyy Telliskivi Kirbuturg eli Telliskiven kirpputori (huom: kotisivu vironkielinen). Kirpputori on vain lauantaisin klo 10-15, kesäisin ulkona ja talvisin sisätiloissa. Keskustasta pääsee näppärästi ratikalla nro 1 ja 2 Telliskiven pysäkille, josta kävelee muutaman sata metriä siihen kirpputorille.

Mitä sieltä kirpputorilta sitten tarttui matkaan?

Ensimmäisen kerran kävin viikko sitten eli 29.3. ja silloin mukaan tarttui vaatetta ja kengät.


Onlyn hupullinen lyhyt kevyttoppatakki (koko M) ei ollut hinnalla pilattu, maksoi vain 0,50 euroa. Hyväkuntoinen, taskut ehjät eikä ole haalistunutkaan. Just passeli vaihteleville alkukevään keleille!

Heijastin on ostettu ihan kaupasta, monta vuotta sitten.
Vero Modan korkeakauluksinen takki vyöllä, tämäkin oli kokoa M ja hinnaltaan 0,50 euroa. Tästä puuttuu yksi nappi kauluksesta, ei varanappia mukana, mutta äkkiähän moisen nappikaupasta hakee ja ompelee. Muuten oikein hyväkuntoinen. Vielä turhan ohut, mutta tulee varmasti käyttöön jahka aamut lämpenee. Tällä ei ihan pakkasaamuina pärjää.

Mustat solkinilkkurit kokoa 37 olivat hinnaltaan 2 euroa. Kaipaisivat pientä korjausta suutarilla. Hyvät jalassa, näillä kävelee helposti pidemmänkin matkan tai seisoskelee baarivuoron. Keinonahkapinta ei ole kulunut vaan sottainen. Hyi minua, kun en ole kenkiä putsannut ennen kuvan ottoa!

Cubuksen musta paitamekko (koko 38) löytyi samalta myyjätä kuin takitkin. Hintaa mekolla oli kokonainen euro ja kunto on uutta vastaava. Kuvassa olevat koirankarvat ovat omaa tuotantoa eli Mufista. Mekko on materiaaliltaan 100% puuvillaa. Taskuja löytyy, se on hyvä.

Motivin tummansiniset puuvillahousut ovat kokoa 40 ja tietenkin pitkällä lahkeella. Housut olivat hinnaltaan 2,80 ja oikein hyväkuntoiset. Lahkeet tarvitsee lyhentää, kun olen hieman lyhytjalkaisempi. Olen vaan pohtinut käännänkö itse vai vienkö ihan räätälille. Valintoja, valintoja...

Toisen kerran kävin Telliskiven kirpputorilla tänään. Tällä kertaa löytöjä oli hieman vähemmän, vain posliininen take away-kuppi. Kuppi oli käyttämätön, mukaan tuli jopa kuljetukseen pieni laatikko. Kehtasin maksaa kupista 2,50 vaikka onkin Montonin mainoskuppi.

Eräästä blogista löysin tiedon, että kupin on saanut kaupanpäälliseksi, kun osti Montonilta 69 eurolla vaatteita, kenkiä tai asusteita.Suosittelen pyörähtämään Telliskivellä ehdottomasti. Kirpputorin lisäksi sieltä löytyy myös käytettyjen huonekalujen liike, antikvariaatti sekä pieni "ostoskeskus". Ei se varsinaisesti ostoskeskus taida olla, mutta en keksi parempaakaan sanaa kuvaamaan pienten puotien ryhmittymää.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitoksia, olen itsekin hyvin tyytyväinen :) Kannattaa laittaa tämä paikka korvan taakse, kun seuraavan kerran Tallinnassa vierailee :)

      Poista